onsdag 29. desember 2010

NRK forsvarer seg

Dagens utgave av BA (Bergensavisen) har i dag et oppslag på første side om innlegget om Trekant her på bloggen. Avisa har bedt om en kommentar fra NRK Ung-sjef Håkon Moslett. Han forsvarer naturlig nok sitt Trekantdrama og sier bl.a. følgende: "Jeg må henvise til aller siste program i forhold til etiske spørsmål. Deltakerne blir presentert for hele mangfoldet av seksualitet, og ender på en måte opp i det ekstreme på swingersklubb i Oslo. Der sier Maria at hun mener sex er best mellom to mennesker som er glad i hverandre. Det synes jeg er en veldig bra oppsummering, mener Moslet" 
Moslets forsvar for serien er tankvekkende. I et program på syv sendinger, som ellers er uten enhver etisk refleksjon, viser han til én replikk i seriens aller siste program. For Moslet er dette åpenbart tilstrekkelig.Slik illustrerer han nettopp noe av poenget i min kritikk.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er riktig at du på denne måten representere kirken på facebook. Jeg håper at også andre modne kristne kan fremme sitt syn på sex i og utenfor eksteskapet. Lykke til! Jeg gleder meg til følge debatten videre.

    SvarSlett
  2. Det er mulig du har funnet kun et eksempel på det som faller inn under din definisjon på etisk refleksjon. På den andre siden så er det ingen eksempler på det motsatte. Serien viser seksualitetens mangfold og derigjennom hvilke muligheter det finnes der ute. Deltakerne tar del og sanser, uten at de presses på egne grenser, eller drives ut i - det som ut fra dagens normer, kan kalles utroskap.
    Jeg kan fremdeles ikke se hva som er problemet med Trekant? Er det stripping? Er det tantrisk sex? Er det at det finnes homofile der ute? Er det bruk av sexleketøy?
    Jeg tror det første du bør gjøre er å ta tak i realiteten, vi lever i 2010 (å vidt det er), da vi var unge kunne vi kjøpe Coctail og Alle Menn. I dag har den delen av verden kommet mye tettere på oss, gjennom oppmyking av lovverket rundt pornografi, inntreden av internett osv. Ser man Trekant i en slik kontekst, er det et kjærkomment program for målgruppen.

    SvarSlett