torsdag 6. januar 2011

Einar Gelius - et symbol?

I går hadde Aftenpostens lesere mulighet til en nettprat med Einar Gelius
Les nettpraten her:
Aftenpostens nettprat med Gelius

Journalist Alf Gjøsund i Vårt Land har analysert innleggene og trukket følgende konklusjon:
 "Det er en tendens at de kritiske i stor grad er spesifikke i sin kritikk, mens de støttende formulerer seg mer generelt."
Les her om Gjøsunds analyse

Dersom Gjøsund har rett, er det et ikke helt overraskende resultat. De som støtter Gelius hargjort ham til et symbol for en åpen og inkluderende folkekirke.  Slik ser han for øvrig også seg selv.

Det er interessant med slike symboler. Jeg tror de kan fungere som en slags garantister for at det er plass for alle i kirken. Når noen får en slik symbolfunksjon trenger man ikke bry seg særlig om det vedkommende faktisk har skrevet og sagt. For Gelius sitt vedkommende vil det neppe være en udelt fordel dersom hans støttespillere i større grad forholdt seg til hans gjøren og laden i skrift og tale.

3 kommentarer:

 1. Hei biskop Halvor

  Jeg skjønner fristelsen, men synes nok siste setning kan strykes. Det er et unødvendig spark til en mann som ligger ned. Selv om han ikke virker utslått i media, så er han tross alt fratatt jobb og kall.

  Martin Enstad

  SvarSlett
 2. Hei Martin! Takk for ditt innspill! Men når man som Gelius eksponerer sin egen person såpass heftig, og kommer med så grove utfall mot kirka, bør man vel tåle såpass?
  Les for vørig Helge Simones sin kommentar om Gelius i Aftenposten:
  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3979874.ece

  Hilsen Halvor

  SvarSlett
 3. På den annen side har du et godt og kristelig poeng i å ikke sparke en som ligger nede. Den siste setningen er ikke viktig for sammenhengen, og kunne godt vært utelatt.

  Hilsen Halvor

  SvarSlett